SVERIGES CENTRO D'ITALIA SEDAN 1982

© 1998-2019 Designcraft

Mångårig erfarenhet >>

Under 33 års verksamhet har vi byggt upp ett i Sverige unikt märkeskunnande när det gäller italienska mc. Här får du ärlig och kompetent teknisk hjälp.

Vi arbetar kontinuerligt med service, reparationer, trimning och ombyggnader. Vi jobbar också en hel del med omprogrammering av insprutning och motorstyrning. Dessutom är vi certifierade på Öhlins fjädringskomponenter.

Vid service får ni 15% rabatt på arbete under november till februari.

Du kan också välja att dela upp betalningen på 4 månader.

Tider & bokning >>

Verkstaden är öppen:
måndag - fredag 8-17
(telefonen är stängd måndagar)
(lördag - söndag stängt)


För att kunna hålla så korta väntetider som möjligt under säsongen föredrar vi att planera in större jobb under höst och vinter. Självklart gör vi ändå allt vi kan för att hjälpa dig, även om oturen är framme mitt i sommaren.

Kontakta oss för en service offert.
För bokning ring: 0322-630124 kl 8-17
 

Service >>

Biscaya erbjuder specialiserad omvårdnad för alla förekommande modeller av Ducati, Guzzi, Aprilia, MV Agusta, m.fl.

Vi håller en något lägre timpeng än våra konkurrenter. Däremot lägger vi mer omsorg (tid) per service och blir kanske inte alltid billigast ändå.

Ring 0322-630124 (kl 8-17) för en servicebokning.

Trim >>

Vi erbjuder flera olika trimningsalternativ beroende på modell. På nyare hojar är det framförallt elektronisk motorstyrning som plockar fram nya krafter, läs mer här. Men även hojar av äldre modell kan piggas upp rejält. Vi erbjuder allt från portning, högkompskolvar, vevaxelslipning, lättning av svänghjul. trimkammar, vevaxelbalansering, m.m. Har du bara pengar och tid så kan vi sätta fart på det mesta.

Ingen kedja är starkare än den svagaste länken. Ett väl avvägt förhållande mellan dom olika bearbetningarna i en motortrimning är mycket viktigt för helheten. Du kan lätt slösa bort ganska stora pengar om du bara modifierar ett moment. Kom också ihåg att dom sista extra hästkrafterna är dom dyraste.

När du väl optimerat motorn gäller det bara att lätta totalvikten (glöm ej föraren!). Då får vi rekommendera kolfiberdelar, magnesiumhjul och lättsamt godis från butiken.

Kontakta oss för en trimningsförfrågan.

Bromsbänken >>

Med hjälp av bromsbänken kan vi optimera hojen för alla varvtal. Bromsbänken är ett mycket viktigt redskap vid trimning. Men även en originalcykel med öppet avgassystem bör optimeras. I originalutförande går hojarna oftast alltför magert i mellanregistret. Exempelvis gör det hojen lite ryckig och känslig i körning med jämn gas. Med öppet avgassystem förstärks den effekten ytterligare.

Med en monterad programmerbar insprutning (PowerCommander) kan vi med hjälp av bromsbänken testa och optimera motorns förbränning vid specifika varvtal. T.ex. ser du på diagrammet här hur motorn jobbar vi en fullgaskörning före och efter en s.k. mappning. Detta är ett exempel på hur hojens körbarhet markant förbättras.

Kontakta oss för en bromsbänkskörning.

Reparation >>

Efter många tusen mils hård körning kan även den bästa motor behöva större ingrepp. Om oturen varit framme ska du inte ge upp.

Vi ombesörjer allt:

• Byte ventilstyrning
• Fräsning ventilsäten
• Lagerbyte motor & växellåda
• Byte vevstakslager
• Byte vevaxel
• Byte kamaxel

Kontakta oss
så ger vi dig en offert på vad en återuppbyggnad kan kosta.

Trafikskador >>

Har du vurpat eller kört av vägen i ivern? Här fixar vi det mesta, inte bara mekaniska eller elektriska fel. Vi fixar också kosmetiska och strukturella skador i alla förekommande material.

Vi har blivit kända p.g.a. våra skadeupplagningar. Vårt kännetecken är noggrannhet både i skaderegleringen och själva reparations-arbetet.

En reparation efter en trafikskada är mycket viktig. Det räcker inte med att det ser bra ut. T.ex. är det viktigt att hjulaxlar, gaffelben, fälgar osv inte har dolda skador. En felaktig skadereparation är inte bara trafikfarlig, den sänker också nämnvärt hojens värde, vilket är viktigt att betänka inför framtida inbyte eller försäljning.

Gör först din skadeanmälan och
kontakta oss sedan så sköter vi resten.
 

rollover-kenneth
rollover-mats
rollover-kjell

Verkstaden